• v1.jpg
  • v12.jpg
  • v2b.jpg
  • v3.jpg
  • v9.jpg
Slikati, za Sandru Jovanović znači posvećeno obrađivati svoj slikarski vrt, osluškivati svetlosti i senke skrivene duboko unutra. Duša čovekova je daleka zemlja kojoj se ne možemo ni približiti, niti je ispitati - govorio je Česterton.

O izložbi

Izložba je otvorena 21. aprila 2005 u 19h u galeriji Dalas, Kolarčeva 1 Beograd. Izložbu je otvorio ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović, a o slikarima i izložbi govorio je istoričar umetnosti Đorđe Kadijević. Organizator izložbe je galerija «Radionica Duše». Postavka izložbe biće prisutna u prostoru galerije narednih nekoliko meseci. Na ovoj neobičnoj izložbi predstavljeni su radovi 50 najpoznatijih umetnika Srbije i Crne gore sa radovima od 1935 do 2005. Na jednom mestu mogle su se videti antologijske slike i savremeni radovi. Brojni posetioci i ugledne ličnosti mogle su uživati u slikama Uroša Predića, Lubarde, Konjovića, Miće Popovića, Dada Đurića, Voje Stanića, Olje Ivanjicki, Save Stojkova, Vlade Veličkovića....eminentnih i dobro poznatih umetnika, ali i u radovima umetnika najmlađe generacije koji tek stupaju na scenu. U društvu radova velikana našeg slikarstva, posebnu pažnju brojnih posetilaca i stručne javnosti, privukao je rad mlade umetnice Sandre Jovanović «Buđenje» iz ciklusa «Slovenska mitologija». Sandra Jovanović diplomirala je na odseku za slikarstvo Akademije Lepih Umetnosti u klasi Profesora Koste Bunuševca 2004. godine. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi( galerija Cvijeta Zuzorić, Diplomatski klub...), a ovom prilikom joj organizator izložbe «Radionica duše» ukazao veliku čast da se njen rad nađe među najvećim imenima slikarstva Srbije i Crne Gore. Sandra Jovanović priprema i samostalnu izložbu sa tematikom «Slovenska Mitologija».  

DalasSpoljna            DalasUnutra

                Pozivnica za izložbu, spoljni deo                                                   Pozivnica za izložbu, unutrašnji deo